január 2018

Esztergomi családok könyvbemutatója a könyvtárban

Az Esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban mutatták be január 29-én Osvai László és Szendrei Róbert helyismereti kötetét, mely az Esztergomi családok címet viseli. A kötet hat családot mutat be, a Feichtinger, a Kamenszky, a Lőrinczy, a Niedermann, Palkovics és Pfalcz család történetét ismerhetjük meg. A könyv a könyvtár Városunk, múltunk sorozatának negyedik része.

Csillangó

Zenés-mesés ölbeli játékok babáknak (0–3 éves korig) és szüleiknek a népművészet kincsestárából. A foglalkozásokat vezetik: Kulcsár-Elek Csilla és Tóth Zsuzsanna.

Találkozás Finy Petra írónővel

2018. január 22-én délelőtt Finy Petra látogatott el hozzánk a Helischer József Városi Könyvtárba egy író-olvasó találkozóra, melyen negyedikes diákok vettek részt, velük töltött el egy vidám órát az írónő.

Finy Petra 1978-ban született író, költő. Gyerekeknek írott versei, meséi egyszerre szólnak a gyerekekhez és a felnőttekhez.

Esztergomi családok – könyvbemutató

Megjelent az esztergomi könyvtár helyismereti könyvsorozatának negyedik kötete, melynek bemutatójára szeretettel várjuk! Hat neves esztergomi család (Feichtinger, Kamenszky, Lőrinczy, Niedermann, Palkovics és Pfalcz) kerül bemutatásra ebben a munkában, mely nevekre minden esztergomi büszkeséggel és hálával emlékezhet. Szeretettel várjuk!

A szerzőkkel – Osvai László és Szendrei Róbert – Bánhidy Vajk beszélget.