Nemzetközi Könyvajándék Nap – február 14.

A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

<--break->
A Nemzetközi Könyvajándék Napon azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én.
Arra kérjük Önt, hogy ezen a napon:

  • ajándékozzon könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek
  • vagy hagyjon könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.)
  • vagy ajándékozzon jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet február 14-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 13. kerületi fiókjában, a Radnóti Miklós Könyvtárban tart foglalkozást 15 órától, ahol könyvekkel ajándékozzák meg a részt vevő diákokat. Ezen a napon a Csodaceruza gyerekújság is kedvezményes áron vásárolható meg a kiadótól.

Mindemellett mindenkit bátorítunk arra, hogy segítse egész évben azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.

Mivel ez egy önkéntes szerveződésű ügy, ezért az Ön önkéntes segítségére is számítunk, hogy minél több gyerek és felnőtt ünnepelhesse meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot!