Ünnepi Könyvhét 2012

83. ÜNNEPI KÖNYVHÉT
11. GYERMEKKÖNYVNAPOK
2012. június 7-11.

 

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, 2012-ben már 83. alkalommal, és immár hagyományosan, az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolva a Gyermekkönyvnapokat is, amelyből idén már a 11. kerül sorra így. A központi helyszín idén is a Vörösmarty tér és a térbe torkolló utcák térhez közeli szakasza. A 83. Ünnepi Könyvhét és a 11. Gyermekkönyvnapok 2012. június 7- 11. között kerül megrendezésre.

Az Ünnepi Könyvhét – több mint nyolc évtizedes hagyományának megfelelően – elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Könyvheti mű lehet minden élő magyar szerző első kiadású műve, a klasszikus magyar irodalom új kiadásai. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a könyvkiadók javaslatait figyelembe véve alakítja ki a könyvheti listát, amely a könyvhét hivatalos listájának tekintendő.

A 83. Ünnepi Könyvhétre 95 hazai és határon túli kiadó 335 újdonságot jelentet meg, kizárólag magyar szerzők köteteit, s ezek közül 46 szól a gyermekeknek. 

Természetesen Budapesten kívül az ország számos városában lesznek ünnepi könyvheti rendezvények, melyekről részletes információ a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése honlapján található, a dedikálások listájával, a központi helyszínek részletes programjával és az ünnepi könyvheti könyvlistával együtt.