ÁPRILISI PROGRAMJAINK

rendezvény

Április 3. hétfő 10.00

Kis Csillangó – ölbeli játékok, kedves mondókák, népi dalkincsek a legkisebbeknek és szüleiknek.

 

Április 4. kedd 9.00-tól a hónap végéig

Karcolatok - a Speciális Gyermekotthoni Központ Általános Iskola és Szakiskola tanárainak tárlata. Cserni Péterné Korka Zsuzsanna és Kapa Melinda rézkarcait láthatjuk a tárlókban.

 

Április 5. hétfő 17.00

Köztünk élnek- a média világában barangolunk Heer Orsolya újságíróval és Baumstark Tibor sportriporterrel. A beszélgetés moderátora: Pifkó Szera.

 

Április  6. csütörtök 15.30 és 16.30

Apéro–francia beszélgetős délután kezdőknek és nem annyira kezdőknek Uzonyi Terézia és Mohainé Lencsés Valéria vezetésével.

 

Április 11. kedd 17.00

Bor és szerelem– a Szentgyörgymezői Olvasókör költészet napi megemlékezése. Azurák Mihály borverseit hallhatjuk saját előadásában, valamint fellép Németh Judit és Parragi György Duója megzenésített magyar versekkel.

 

Április 14. péntek

ZÁRVA VAGYUNK a KÖNYVTÁROSOK VILÁGNAPJA alkalmából szakmai napot tartunk. Az ezen a napon lejárt kölcsönzéseket következő héten is vissza lehet hozni, késedelmi díjat nem fogunk felszámolni!

 

Április 17. hétfő 17.00

A tudás kincsesbányája – Dr. Ézsaiás Erzsébet Sótonyi Péter akadémikus orvosprofesszor életpályájáról írt könyvét mutatjuk be, amely a Magyar tudósok sorozatban jelent meg 2023-ban.

 

Április 18. kedd 16.00

Játék a szavakkal– szellemi fitnesz, Scrabble délután, Játékmester: Hajnali Erzsi

 

Április 20. csütörtök 15.30 és 16.30

Apéro–francia beszélgetős délután kezdőknek és nem annyira kezdőknek Uzonyi Terézia és Mohainé Lencsés Valéria vezetésével.

 

Április 21. péntek 15.00

Szált szálba öltve–– kézműves foglalkozás felnőtteknek. Ezúttalalmát horgolunk. A jó hangulatú alkalomra kezdőket is szeretettel várunk!

 

Április 24. hétfő 10.00

Kulturális kerekasztal – Esztergom kulturális életének szereplőit, képviselőit hívjuk egy baráti hangú, kötetlen megbeszélésre.

 

Április 24. hétfő 17.00

Vigyázók –összművészeti alkotókör esztergomi művészeknek. Bárkit szeretettel látunk, aki szívesen beszélget az alkotásról, és aki örömmel ismeri meg mások munkáit. Exkluzív vendégünk: a Westergom együttes.

 

Április 25. kedd 16.00

Keddi kreatívkézműveskedés gyerekeknek. A vidám foglalkozáson tavaszi méhecskéket készítünk a gyerekekkel, és természetesen nem maradhat el a könyvajánló sem!

 

Április 26. szerda 17.00

Olvasóklub – Christoph Ransmayr: Cox vagy az idő múlása című művéről beszélgetünk.

 

Április 28. péntek 10.00

Egy csésze irodalom– tízórai teadélelőtt könyvajánlókkal, versekkel, novellákkal. Jó társaságra vágyik, szeret beszélgetni? Várjuk szeretettel!

 

 

Kockás kenguru – gyermekmegőrzés, és –felügyelet, keddtől péntekig, 15-17 óráig. Részletek a honlapunkon és a Könyvmazsolák Facebook oldalán.

Helyszín: Gyermekkönyvtár

 

Minden programunk, rendezvényünk ingyenes! Kérjük, figyeljék honlapunkat és Facebook oldalunkat, az esetleges program- és helyszínváltozásokat ott tesszük közzé!

Szeretettel várjuk!