Kaméleon Olvasóklub pályázat

A Kaméleon Olvasóklub pályázatot hirdet 1–4. osztályos gyerekeknek!


 

A cigány közösségek sok esetben a mai napig mesei hagyománnyal élők, ezért a – Magyar Olvasástársaság által szervezett – VIII. Országos népmese-konferencián, amelyet Kaposvárott rendeznek, 2012. szeptember 27-29. között a cigány népmeséké lesz a főszerep. Ehhez az eseményhez szeretnénk mi is kapcsolódni pályázati felhívásunkkal.

Először – felnőtt segítségével – olvasd el Jónás Tamás A csodapipa című meséjét, válaszd ki belőle a kedvenc jelenetedet, és rajzold le! (A mesét megtalálhatod a Csimota Kiadó által megjelentetett Egyszervoltcímű kötetben is.)
Ha első osztályos vagy, akkor a rajzot már postázhatod is a címünkre!

Rainbow Könyvközösség, 1062 Budapest, Székely Bertalan u. 5.

Ha 2., 3. vagy 4. osztályos vagy, akkor még egy feladatot kell megoldanod. Keresd meg a könyvtárban a Betyár volt-e Cigány Jóska? című mesét az 1973-ban megjelent Szögkirály című cigánynépmese-gyűjteményben, olvasd el figyelmesen, és válaszolj a következő kérdésre! (A mesét megtalálhatod az interneten is.)
Mit, illetve kit kellett ellopnia Cigány Jóskának a király parancsára?
A választ a rajzoddal együtt küldd el a fenti címre! A legszebb rajzok és helyes válaszok beküldői közül öten a következő tanévre szóló ingyenes játéklehetőséget nyernek a Kaméleon Olvasóklubba!
A rajzok beküldési határideje: 2012. október 5.
(Ne felejtsétek el a rajz hátuljára ráírni a neveteket, címeteket, hogy hányadik osztályba jártok és hogy honnan értesültetek a pályázatról!)
Az Olvasóklubról további információkat itt tudhatsz meg.