Te is olvasol, ugye? – Országos médiakampány az olvasás népszerűsítéséért

A Supka Géza Alapítvány és a Magyar Lapkiadók Egyesülete 2013 tavaszán egy országos, társadalmi célú médiakampányt valósít meg, amely élményszerű olvasásra inspirálja, értelmezői tevékenységre ösztönzi a 14-18 éves korosztályt.

A Te is olvasol, ugye? című kampány keretében (idén márciusban) napi- és hetilapok tucatjai, valamint ismert magazinok fogják összehangoltan, egy időben közzétenni a népszerű, fiatal író, Grecsó Krisztián egy kisprózáját. 

A megjelent Grecsó-novellához kapcsolódóan pályázatot hirdetnek középiskolások számára. Játékra hívják a diákokat. Írjanak rövid értelmező szöveget (kritikát, vitairatot, esszét), küldjék el a kampány e-mail címére! 

A pályamunkákat reprezentatív zsűri értékeli, a legjobbnak választott szöveg szerzője egy 150.000 Ft értékű táblagépet kap ajándékba. Valamint egy lehetőséget. Dönthet arról, kik kapják a MKKE könyvkiadói által felajánlott könyvcsomagokat. Vagyis a győztes ajándékot kap, és az olvasás élményét ajándékozza mások számára.

A kampány sikeréhez szükség van egy jó íróra, egy igazán szerethető műre. A szervezők úgy gondolják, mindkettőt megtalálták.
vkesztergom.huGrecsó Krisztián író 1976-ban született Szegváron. Első irodalmi sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta, 2001-ben. 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye, amely 2007-ben németül, 2008-ban csehül, 2009-ben szlovénul is megjelent. Legfrissebb kötete, a Mellettem elférsz című regény 2011-ben került a könyvesboltokba. Grecsó Krisztián népszerű tárcaíró, publicista, irodalmi estek gyakori, kedvelt vendége – az élő magyar irodalom egyik ikonikus alkotója. (A biográfiát a Wikipédia segítségével állították össze.)

A kampány sikeréhez szükség van a középiskolákkal történő folyamatos kapcsolattartásra, szerves együttműködésre.
vkesztergom.huDiószegi Endre középiskolai tanár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság pedagógus tagozatának elnöke. Huszonöt éve tanít, másfél évtizeden keresztül a Magyar Televízió Repeta című műsorának szerkesztője volt, ismert tankönyvíró. A kezdeményezés szakmai mentoraként az iskolákkal való kapcsolattartásban, a pályázati anyagok értékelésében lesz a segítségünkre.

A kampány sikeréhez szükség van hozzáértő, együttműködő, és a diákok számára is hiteles személyiségekre a zsűriben.
A zsűri elnöke: vkesztergom.huFür Anikó, színművész.

A kampány a MASZRE támogatásával, az MLE tagvállalatainak jelentős anyagi áldozatvállalása mellett valósul meg.
További részletek hamarosan a közösségi oldalon!